VVD teleurgesteld in Mark Harbers

SCHAGEN – De VVD-Schagen heeft minister Mark Harbers aan zijn jasje getrokken over de N9. De minister had de VVD toezeggingen gedaan in een mondeling overleg op het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat over verbeteringen aan de N9.

Zo heeft de minister beloofd dat Rijkswaterstaat in de tweede helft van 2023 (onder voorbehoud van de planning van de aannemer) de kruisingen ten behoeve van fietsers en voetgangers zou aanpassen volgens het voorstel waarmee de gemeente Schagen en de dorpsraden akkoord zijn gegaan.

De VVD moet concluderen dat van die toezeggingen niets is terechtgekomen.

Eind maart 2024 deed de gemeente navraag en hoorde van Rijkswaterstaat dat de werkzaamheden nog niet zijn ingepland.

De VVD vraagt Harbers zicht te geven op de status en uitvoering van de werkzaamheden en zo nodig invloed uit te oefenen op de bespoediging daarvan.

Avatar foto
Eugeen Hoekstra is vrijwilliger op de redactie van Noordkop Centraal, met de specialisaties politiek en zorg. Eugeen schrijft ook geregeld columns en ondervraagt politici in het TV programma De Bank.Geef hier jouw reactie (check eerst onze huisregels):
4 antwoorden
 1. Natuurlijk Schagen
  Natuurlijk Schagen zegt:

  Weet je wat het probleem is?
  Het kost geld.
  Wie betaalt?
  Wie betaalt die kan alles laten oplossen. Zonder geld hiervoor uit te trekken komt het niet aan bod. Er is een stelling “Wie betaalt die bepaalt.”
  Dat is ook precies waarom de spoorbomen in de Zuiderweg lang dicht blijven liggen. De gemeente Schagen wilde , toen Jan Bouwes werhouder was, niet meebetalen aan een extra beveiligingsblok voor de spoorweg overgang. De Zuiderweg is in onderhoud van de gemeente Schagen. Dus door de gemeente Schagen zelf blijft de spoor overgang onnodig te lang dicht.
  Ook hier voor de N9 is een investering nodig. De aannemer moet dit uitvoeren. Zonder poen gaat dat dus niet. Er gaan nu wel bakken met geld naar gemeentelijke inhuur en het CNO. We betalen hiervoor wel de hoofdprijs voor deze onnodige kosten. Inhuur gaat weg en komen er zeker weer nieuwe inhuur en het CNO sluit per 1-4-2025. Het is wel een datum voor de 1 april grappen hoor. Dat CNO lijkt net een blokkendoos in het natuurlijke landschap. Het ziet er niet uit.

 2. Annet
  Annet zegt:

  Zo verrot is de politiek ,het doordrenkt de samenleving tot op het bot.
  Grote waffel over een nieuwe bestuurscultuur doet aannemen dat zij zelf ook dondersgoed weten dat ze alleen maar liegen en bedriegen.

  Goed voorbeeld doet goed volgen.

 3. W
  W zegt:

  Zoals we gewend zijn van de VVD, van alles beloven en niks na komen. Waardeloze club, ook lokaal.

  • Frans
   Frans zegt:

   Lijkt Geert wel. Ook veel grote woorden, van alles beloven en nu alles in de koelkast gezet voor het pluche. Over kiezersbedrog gesproken.

Reacties zijn gesloten.