Vragen SP over minder intercity’s

REGIO– Statenlid Remine Alberts (SP) wil van Gedeputeerde Staten weten hoe zij aankijken tegen minder treindiensten waarover OV-reizigersvereniging Rover Noord-Holland melding heeft gemaakt.

Er gaan tegen de landelijke trend in minder Intercity’s rijden op vrijdagmorgen en -voormiddag tussen Alkmaar en Amsterdam en de Intercity tussen Alkmaar en Haarlem komt niet meer terug. Dit heeft ook gevolgen voor de aansluiting tussen de Noordkop en Beverwijk/Haarlem.

De SP wil niet dat deze plannen doorgaan en roept Gedeputeerde Staten op om in het geweer te komen. De verminderde treindienst past niet bij de plannen van de provincie om mensen te stimuleren het OV te gebruiken in plaats van de auto.

De provincie wil binnenkort beginnen met de nieuwe aanbesteding van het busvervoer: De geplande verschraling van het treinverkeer heeft wellicht ook invloed op het gebruik van het busvervoer. Alberts denkt dat de plannen van de NS tot minder buspassagiers kunnen leiden.

Avatar foto
Eugeen Hoekstra is vrijwilliger op de redactie van Noordkop Centraal, met de specialisaties politiek en zorg. Eugeen schrijft ook geregeld columns en ondervraagt politici in het TV programma De Bank.Geef hier jouw reactie (check eerst onze huisregels):