Voorlopig geen inkomenstoets voor thuishulp

SCHAGEN – Er komt voorlopig geen inkomenstoets voor huishoudelijke hulp in Schagen. Dat is de uitkomst van een oordeelsvormende raadsvergadering in Schagen. 

“Iedere instantie moet zich aan de wet houden”, zei Wim Rijnders van de SP. Daarmee doelde Rijnders op een nieuwe wet, die pas in 2025 ingaat. Schagen wil al op 1 januari met een inkomensafhankelijke eigen bijdrage komen, maar dat is volgens de SP in strijd met de wet. 

Alle oppositiepartijen waren het met de SP eens. De coalitie steunde in eerste instantie het collegevoorstel. 

Na de reactie van wethouder Quint ontstond een fel debat in de raad. Zijn betoog zorgde volgens Wim Rijnders voor een enorm rookgordijn. 

Na een korte schorsing kwam de coalitie met een oplossing. Ze gaan opnieuw in beraad over het voorstel en het onderwerp wordt van de agenda van de gemeenteraad van 20 december gehaald. 

“Wij zijn één raad en willen het ook samen doen”, zei Boudien Glashouwer van coalitiepartij CDA.

Avatar foto
Ed van Oerle is hoofdredacteur en algemeen manager van Noordkop Centraal. Iets delen? Iets delen met Ed? Mail naar ed.vanoerle@noordkopcentraal.nlGeef hier jouw reactie (check eerst onze huisregels):
2 antwoorden
  1. Jac
    Jac zegt:

    Dus de rijke hufters kunnen elke week hun huishoudelijke hulp uitkafferen voor een paar centen terwijl de mensen die het echt nodig hebben en in armoede zitten gekort worden op hun tijd. Wat een kutland is Nederland geworden. Alles voor de rijke(vvd) klootzakken

  2. Jan
    Jan zegt:

    Bijzonder toch dat wethouders niet weten wat er in de wet staat. Misschien beter laten informeren door je ambtenaren.

Reacties zijn gesloten.