VNG: registratie arbeidsmigranten verplichten

SCHAGEN – De Vereniging Nederlandse Gemeenten (VNG) wil dat in gemeenten waar arbeidsmigranten wonen en verblijven, uitzendbureaus verplicht worden deze informatie door te geven aan de gemeenten.

Uitzenders beschikken over cruciale informatie waar arbeidsmigranten werken en verblijven. Gemeenten hebben die informatie nodig om misstanden aan te kunnen pakken.

De misstanden in de sector zijn groot en moeten met spoed worden aangepakt, vindt de VNG. Daarom wordt de Tweede Kamer opgeroepen om de Wet toelating arbeidskrachten dienovereenkomstig aan te scherpen en zo snel mogelijk in behandeling te nemen.

Het moet voor de overheid duidelijk zijn wie waar in Nederland woont. Onjuiste of onvolledige registratie heeft doorwerking op tal van dossiers bij gemeenten, maar werkt ook door op beleidsterreinen als zorg, onderwijs en welzijn.

Avatar foto
Eugeen Hoekstra is vrijwilliger op de redactie van Noordkop Centraal, met de specialisaties politiek en zorg. Eugeen schrijft ook geregeld columns en ondervraagt politici in het TV programma De Bank.Geef hier jouw reactie (check eerst onze huisregels):
9 antwoorden
 1. Natuurlijk Schagen
  Natuurlijk Schagen zegt:

  De misstanden zijn groot in deze werk branche. Arbeidsmigranten werken veel te veel uren achter elkaar door. De kans op fouten is dus te groot. Ook omdat ze onze taal niet kunen spreken en lezen. Zelfs op zon en feestdagen werken zij. Hun doel is zoveel mogelijk verdienen en dan naar huis terug. Ze zijn geen lid van een vakbond en hebben alles maar te doen. Werken vaak in het schoonhoudwerk voor bijvoorbeeld Google en Microsoft. Ook werk in de bloemen kassen en agrarische sector als goedkope krachten.
  Voor hun slaapplekken worden grote bedragen geëist. Bedragen als 700 Euro per persoon per maand is kennelijk normaal. Met velen in een woning. Dit wordt door de uitbater en huisjesmelkers gezien als verdien model.
  Voor de belasting en overdrachtskosten trekken ze gelijk weer weg en ontwijken ze belasting en betalen te weinig.

 2. J
  J zegt:

  Strak plan, dat kan niet door ons slapende college in Schagen bedacht zijn, die hebben oogkleppen op.

  • Marcel de Gr.
   Marcel de Gr. zegt:

   Wij lopen heel vaak langs het gemeentehuis te Jac en zien daar heel veel mensen die aan het werk zijn om ook bezoekers te helpen dus uw opmerking van slapende ambtenaren zijn valse beschuldigingen zoals bijna al uw reacties.

   • Casper de Hoog
    Casper de Hoog zegt:

    Ze slaapwandelen Marcel.
    Ze hangen aan de belastingcenten van de inwoners.
    Das makkelijk werken
    Ongelimitertd geld uitgeven , nul verantwoordelijkheid, nul consequenties.
    Ondertussen reorganisatie op reorganisatie door een dure externe , en er een daarna weer net zo’n janboel van maken als daarvoor.
    Soms op een uitermate kinderlijke manier.
    Dus ja ze zijn aanwezig , maar er gebeurd weinig nuttigs.

    • Marcel de G.
     Marcel de G. zegt:

     Loop eens een of meerdere dagen mee in het gemeente huis en kijk dan eens of uw reactie hout snijd voorat u een ongenuanceerde reactie plaats.

Reacties zijn gesloten.