Vincent al een kwart eeuw voor de klas

SCHAGEN –  Toen de toelatingstest voor de pilotenopleiding vanwege een gebrek aan ruimtelijk inzicht mislukte, moest Vincent Epskamp uit Schagen met zijn VWO-diploma op zak een nieuw plan bedenken. Hij koos uiteindelijk voor de studie ‘sociale geografie’ aan de Universiteit van Amsterdam. 

Het vak aardrijkskunde past al ruim 24 jaar heel goed bij Vincent. “Lekker breed. Ik heb zelf een brede interesse en lees graag”, vertelt hij in de podcast Voor de Klas.

In november staat hij 25 jaar voor de klas. “Toch wel heel bijzonder. Ik heb nu af en toe leerlingen in de klas die zeggen: je hebt mijn ouders nog les gegeven!”

In de podcast ‘Voor de Klas’ gaat Sanne de Weger elke week in gesprek met iemand uit het onderwijs. De podcast is te beluisteren via de website van Noordkop Centraal en via streamingsdiensten Spotify en Youtube Podcast.

Avatar foto
Onder 'Redactie Noordkop Centraal' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan redactie@noordkopcentraal.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0224-218218. Het bezoekadres is Piet Ottstraat 3, 1741 NW, Schagen. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!Geef hier jouw reactie (check eerst onze huisregels):