Vier jaar geld voor promotie techniek

REGIO – Promotie onder de jeugd voor een opleiding en/ of baan in de techniek kan de komende vier jaar doorgaan dankzij subsidie van de provincie.

Het gaat om evenementen zoals het Promotie Event Techniek (PET) dat twee weken geleden werd gehouden in het Regius College in Schagen.

Het evenement brengt kinderen in groep 7 en 8 in contact met techniek. Daar kunnen ze vooral veel dingen doen en techniek spelenderwijs beleven: een brug of vliegtuig bouwen, metaal detecteren, met een VR bril aan de slag gaan, 3-d printen, dakpannen leggen, Minecraften, tegels zetten, een robot programmeren of rookmaskers testen bij de brandweer.

Gedeputeerde Esther Rommel: “Zonder goede vakmensen lukt het niet om plannen op het gebied van duurzaamheid en energietransitie te realiseren. Daarom zetten we alles op alles om technische beroepen onder de aandacht te brengen. De provincie draagt de komende vier jaar graag financieel bij.”

Erik de Mink, regiocoördinator voor Noord-Holland sluit zich daarbij aan: “Positieve techniekbelevingen vergroten de kans dat jongeren voor een techniek- of bètaprofiel gaan kiezen in het voortgezet onderwijs. Er is grote vraag naar technici gezien de maatschappelijke uitdagingen die er zijn. Wij bereiken jaarlijks bijna 30.000 leerlingen met onze activiteiten. Mede dankzij deze contractverlenging kunnen wij ook de komende vier jaar hieraan een belangrijke bijdrage leveren.”

Het PET in Schagen was 30 mei de eerste. Zo’n 1000 kinderen kwamen erop af. De komende jaren komt het ook in Wieringerwerf en Den Helder. De toernee gaat de komende jaren door de hele provincie.

Wil je niets missen uit Schagen en de regio?

Publicatiedatum: 15 juni 2024
Tags:

Categorie: Nieuws
Aantal views: 148
Avatar foto
André Bakker is fulltime verslaggever/redacteur bij Noordkop Centraal. Iets delen met André? Stuur een mail naar andre.bakker@noordkopcentraal.nlGeef hier jouw reactie (check eerst onze huisregels):