Veel animo voor Open Oefenavond brandweer

REGIO – Verschillende brandweerkorpsen in de regio hielden woensdagavond 17 april een Open Oefenavond om nieuwe vrijwilligers te werven. Zo ook in Schagerbrug en Dirkshorn.

Mascha Dekker van brandweerpost Dirkshorn blikt terug: “Er was een mooie opkomst. Bezoekers werden door ‘Smokey’ de mascotte opgewacht in de kazerne.”

Postcommandant Dennis Roos deed het openingswoord en heette de geïnteresseerden welkom. Daarna werd uitgelegd wat het vrijwilligerswerk inhoudt bij post Dirkshorn.

Na deze presentatie mochten bezoekers hun handen uit de mouwen steken en werden zij ‘gealarmeerd’ voor maar liefst twee incidenten: een autobrand en een technische hulpverlening. Hoeveel nieuwe brandweervrijwilligers de Open Oefenavond heeft opgeleverd is nog even afwachten.

Deze avond gemist maar wel belangstelling? Mail dan naar Droos@vrnhn.nl.

Avatar foto
Sanne de Weger heeft de School voor de Journalistiek gevolgd. Na een aantal jaar op verschillende redacties te hebben gewerkt voelt Sanne zich sinds 2010 thuis op de redactie van Noordkop Centraal. Iets delen met Sanne? Stuur het naar sanne.deweger@noordkopcentraal.nlGeef hier jouw reactie (check eerst onze huisregels):