Van VMBO-leerling naar VMBO-docent

SCHAGEN – Marieke de Dood uit Nieuwe Niedorp zat zelf nog in de schoolbanken op het VMBO in Heerhugowaard toen ze zich realiseerde dat ze zelf ook voor de klas wilde staan. 

Dat vertelt de docente biologie in de podcast Voor de Klas op Noordkop Centraal. Haar tijd op de middelbare school herinnert Marieke zich nog goed. “Ik was zelf een leerling die wat extra aandacht nodig had en daar ook wel om vroeg. Dat is misschien ook wel de reden dat ik het onderwijs zo leuk vind. En met name de VMBO-leerlingen. Daar gebeurt wat.”

Het groene onderwijs op Vonk, voorheen Clusius College, trok Marieke naar Schagen. Hier staat ze sinds enkele jaren met veel plezier voor de klas. “De sfeer hier op school, het gemoedelijke, trok me heel erg aan. Sommigen kinderen komen op klompen naar school, of op laarzen. Dat kan hier gewoon!”

In de podcast ‘Voor de Klas’ gaat Sanne de Weger elke week in gesprek met iemand uit het onderwijs. De podcast is te beluisteren via de website van Noordkop Centraal en via streamingsdiensten Spotify en Youtube Podcast.

Avatar foto
Onder 'Redactie Noordkop Centraal' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan redactie@noordkopcentraal.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0224-218218. Het bezoekadres is Piet Ottstraat 3, 1741 NW, Schagen. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!Geef hier jouw reactie (check eerst onze huisregels):
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef hier jouw reactie (check eerst onze huisregels):