“Vaak een verkeerd beeld bij aardrijkskunde”

SCHAGEN – Femke van Emst uit Hoogkarspel is docente aardrijkskunde op het Regius College locatie Wilhelminalaan. Volgens haar is het één van de belangrijkste vakken op school. 

“We zijn nu ook bezig met ‘burgerschap’ en bij aardrijkskunde komt dat ontzettend naar voren. Aardrijkskunde geeft een heel breed beeld van hoe de wereld en de aarde in elkaar steken. Wat wij allemaal doen op deze aarde en wat dat voor gevolgen heeft”, vertelt Femke in de podcast ‘Voor de Klas’ op Noordkop Centraal.

Ze vervolgt: “Heel veel mensen denken nog steeds dat aardrijkskunde alleen maar topografie is. Dat is echt een heel verkeerd beeld. Leerlingen realiseren zich niet dat veel onderwerpen juist bij aardrijkskunde horen.”

In de podcast ‘Voor de Klas’ gaat Sanne de Weger elke week in gesprek met iemand uit het onderwijs. De podcast is te beluisteren via de website van Noordkop Centraal en via streamingsdiensten Spotify en Youtube Podcast.

Wil je niets missen uit Schagen en de regio?
Avatar foto
Onder 'Redactie Noordkop Centraal' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan redactie@noordkopcentraal.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0224-218218. Het bezoekadres is Piet Ottstraat 3, 1741 NW, Schagen. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!Geef hier jouw reactie (check eerst onze huisregels):