Trouwen in Schagen goedkoopste provincie

SCHAGEN – Trouwen in Schagen op het stadhuis kost dit jaar € 312,70 op doordeweekse dagen. Daarmee is trouwen in de gemeente Schagen het goedkoopste van heel Noord-Holland.

Het trouwtarief van de gemeente Schagen ligt 5% procent hoger dan vorig jaar, blijkt uit cijfers die trouwwebsite Theperfectwedding.nl heeft verzameld. Daarmee is dit jaar het tweede op rij dat de gemeente de trouwkosten harder laat stijgen dan de inflatie.

Vrijdag is vanouds een populaire dag om te trouwen. In 50 gemeenten betaal je op deze dag dan ook meer voor een ceremonie in het gemeentehuis dan op een andere doordeweekse dag. Het gemiddelde vrijdagtarief komt uit op € 477,10. In Schagen is er geen verschil met de andere dagen.

Trouwen op de zaterdag, zondag en op algemeen erkende feestdagen is een stuk duurder. In Schagen betaal je dan € 683,50.

In Leeuwarden, wat meteen ook de duurste gemeente is, betaal je voor een soortgelijke bijeenkomst ruim drie keer zo veel, namelijk € 1.043,76.

Avatar foto
Eugeen Hoekstra is vrijwilliger op de redactie van Noordkop Centraal, met de specialisaties politiek en zorg. Eugeen schrijft ook geregeld columns en ondervraagt politici in het TV programma De Bank.Geef hier jouw reactie (check eerst onze huisregels):
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef hier jouw reactie (check eerst onze huisregels):