Tijd dringt voor beleid aanpak spookwoningen

SCHAGEN – JessLokaal wil dat het college nog dit jaar komt met een aanpak tegen oneigenlijk gebruik van woningen. In toenemende mate worden huizen onttrokken aan de woningvoorraad en verhuurd aan toeristen. Woningzoekenden hebben niets aan spookwoningen.    

JessLokaal constateert dat door de gemeente nauwelijks resultaten boekt op dit terrein. Heeft dit dossier wel voldoende aandacht bij het college, vraagt JessLokaal zich af.

Het college heeft toegezegd in 2022 te komen met voorstellen voor een integrale aanpak tegen de ondermijning van de woningmarkt, waar ook illegale woningverhuur en drugscriminaliteit onder valt.

Het is nog geen 31 december, maar de tijd begint te dringen en JessLokaal zegt niet veel geduld meer te hebben. Het college heeft aangegeven er in november nog mee te komen maar tot op heden ligt er niets.

Avatar foto
Eugeen Hoekstra is vrijwilliger op de redactie van Noordkop Centraal, met de specialisaties politiek en zorg. Eugeen schrijft ook geregeld columns en ondervraagt politici in het TV programma De Bank.Reageer op dit artikel
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef hier jouw reactie: