Surfwedstrijd voor mensen met een beperking

PETTEN – Afgelopen weekend was het Nederlands Kampioenschap adaptive surfen. Deelnemers van deze wedstrijd hebben allemaal iets bijzonders, zoals niet aangeboren hersenletsel of het syndroom van down. 

Deze wedstrijd is de kwalificatie voor het wereldkampioenschap in Californië. De winnaars mogen dus meedoen aan het World Para Surfing Championship! 

Reis en verblijf moet je wel zelf regelen, maar als dat lukt is dat het zeker waard: vorig jaar heeft een van de winnaars van de Para Wave Challenge in Petten het tijdens het WK mogen opnemen tegen de beste para surfers van de wereld.

Voor de meeste deelnemers is meedoen echter belangrijker dan winnen: door te surfen vergeten ze even hun beperking en ervaren ze wat ze wél kunnen, ondanks wat ze hebben meegemaakt. 

De wedstrijd is georganiseerd door het Surftherapiecentrum Petten, een organisatie die zich onder andere richt op mensen met hersenletsel of een (dreigende) burnout.

 

Wil je niets missen uit Schagen en de regio?
Avatar foto
Róman Luijks was in het kader van een landelijk samenwerkingsproject tussen de NOS en de lokale omroepen, namens de NOS, werkzaam bij Noordkop Centraal als algemeen verslaggever.Geef hier jouw reactie (check eerst onze huisregels):
1 antwoord

Reacties zijn gesloten.