Subsidie voor winkelgevels Schagen vertraagd

SCHAGEN – De subsidie die winkeleigenaren in de gemeente Schagen kunnen ontvangen wanneer zij hun winkelgevel in historische stijl willen herstellen is vertraagd.

De regeling is een jaar geleden aangekondigd, maar het budget voor de regeling is pas sinds januari dit jaar beschikbaar gesteld. Daardoor kunnen winkeleigenaren pas sinds kort een aanvraag doen. 

Voor het opknappen van een winkelpui en voor het in ere herstellen van de karakteristieke gevel stelt de gemeente Schagen een subsidie beschikbaar van € 60.000,- per jaar. Eigenaren kunnen maximaal 30% van de renovatiekosten laten subsidiëren tot een maximum van € 10.000,-.

Tot nu toe is  een keer subsidie aangevraagd en hebben zich nog twee geïnteresseerden gemeld. Zij zijn nog bezig met de plannen. Het wachten is nog op de tekeningen van een van de twee geïnteresseerde winkeliers. Zij zijn daarvoor nog in overleg met aannemers.

Avatar foto
Eugeen Hoekstra is vrijwilliger op de redactie van Noordkop Centraal, met de specialisaties politiek en zorg. Eugeen schrijft ook geregeld columns en ondervraagt politici in het TV programma De Bank.Geef hier jouw reactie (check eerst onze huisregels):