Strandrolstoelen klaar voor de zomer

SCHAGEN – De gemeente Schagen en het Gehandicaptenplatform hebben de strandrolstoelen klaar gemaakt voor het komende strandseizoen.

De rolstoelen zijn beschikbaar in alle badplaatsen in de gemeente. Er zijn elektrische rolstoelen en handbewogen.

Het onderhoud van de strandrolstoelen is gedaan door ´de Betue hulpmiddelen en toegankelijkheid´ uit Schagen. De strandrolstoelen zijn bedoeld voor minder validen die graag willen genieten van het strand.

Bij De Toko en De Strandtent in Callantsoog staan elektrische strandrolstoelen. Bij Klavertje Vier in Groote Keeten, Nieuw Zuid in Sint Maartenszee en Zee en Zo in Petten staan handbewogen strandrolstoelen. De vervoermiddelen kunnen bij de strandpaviljoens worden gereserveerd.

Voor minder validen zijn er parkeerplaatsen vlakbij de strandpaviljoens. Een speciaal pasje is nodig om hier te kunnen parkeren. Dit pasje kan worden aangevraagd bij het gemeentehuis of Camping Sint Maartenszee.

Zie ook: Elektrische strandrolstoel in gebruik genomen

Avatar foto
Ed van Oerle is hoofdredacteur en algemeen manager van Noordkop Centraal. Iets delen? Iets delen met Ed? Mail naar ed.vanoerle@noordkopcentraal.nlGeef hier jouw reactie (check eerst onze huisregels):