Foutje: ziekenhuis verstuurt spontane sms

SCHAGEN – Het Dijklander Ziekenhuis heeft zaterdagochtend door een menselijke fout spontaan sms-berichten verstuurd aan 78.000 patiënten.

In het bericht stond dat er ‘patiëntenvoorlichting klaarstaat’ in verband met een komend bezoek. De patiënten moesten daarvoor inloggen in hun Mijn Dijklander-account.

Doordat het sms-bericht naar een veel te grote groep mensen werd verstuurd, werd de receptie van het ziekenhuis zaterdag overspoeld met telefoontjes. Daardoor was het ziekenhuis minder goed bereikbaar. Ook het patiëntenportaal Mijn Dijklander was tijdelijk overbelast.

De storing is volgens het ziekenhuis opgelost. Van een hack is geen sprake. De mensen die het bericht ten onrechte hebben gekregen, kunnen het verwijderen, stelt het ziekenhuis.

Het Dijklander Ziekenhuis heeft locaties in Hoorn, Purmerend, Enkhuizen en Volendam.

Wil je niets missen uit Schagen en de regio?
Avatar foto
Eugeen Hoekstra is vrijwilliger op de redactie van Noordkop Centraal, met de specialisaties politiek en zorg. Eugeen schrijft ook geregeld columns en ondervraagt politici in het TV programma De Bank.Geef hier jouw reactie (check eerst onze huisregels):
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef hier jouw reactie (check eerst onze huisregels):