Stolperbasculebrug weer weken dicht

STOLPEN – De Stolperbasculebrug over het Noordhollands Kanaal is tussen 9 september en 2 oktober dicht. In opdracht van de Provincie Noord-Holland vervangt WaakSaam de dekplanken van de brug. 

In juni was de brug ook al enkele weken dicht voor onderhoud. Volgens WaakSaam was het niet mogelijk om de werkzaamheden te combineren. 

Ook de scheepvaart wordt door de werkzaamheden gehinderd. Alleen schepen met een hoogte van maximaal 4,40 meter kunnen de brug passeren. 

Tijdens de werkzaamheden kunnen fietsers en voetgangers wel passeren. Ander verkeer moet omrijden via de Kooybrug bij Den Helder of de Schoorldammerbrug bij Schoorldam. 

De Stolpersbasculebrug gaat vervangen worden. De bouw van de nieuwe brug staat gepland voor 2023-2024.

Avatar foto
Ed van Oerle is hoofdredacteur en algemeen manager van Noordkop Centraal. Iets delen? Iets delen met Ed? Mail naar ed.vanoerle@noordkopcentraal.nl



Reageer op dit artikel
7 antwoorden
 1. Henkdrik-jan
  Henkdrik-jan zegt:

  Luxe wagen je t’zand bugervlotburg sintmaartensvlotburg nemen

  • Edwin
   Edwin zegt:

   Nee juist niet, de dorpen zijn totaal niet berekend op zo’n grote toestroom, het snelste is schoorldam en de kooybrug, zeker omdat deze minder vaak open hoeven dan de vlotbruggen.

 2. Michiel
  Michiel zegt:

  Moet ik 2 weken eerder terug van vakantie. Weg staande mast route. Of verplicht via Amsterdam Den Oever. Weer eens goed over nagedacht.

  • Rik
   Rik zegt:

   Die kut staande masten van julie staan we altijd voor een open brug om 16:00 over mooi getimed gesproken!

Reacties zijn gesloten.