Smeekbede Noord-Holland om stikstofruimte

REGIO – Steeds meer bouwprojecten in Noord-Holland lopen vast door gebrek aan stikstofruimte. Het provinciebestuur vraagt minister Christianne van Der Wal (Natuur en Stikstof) in een brandbrief snel met landelijke maatregelen te komen.

“In Noord-Holland is de situatie het ergst”, zegt Jan Overtoom, regiomanager van Bouwend Nederland. Dat komt door het grote aantal Natura 2.000-gebieden en de vele boerenbedrijven.

Een verdere snelheidsverlaging is een van de opties waar de provincie nu aan denkt om de stikstofuitstoot te verminderen. Ook walstroom voor schepen die in havens liggen, kan helpen om de uitstoot van stikstofoxiden omlaag te krijgen.

Avatar foto
Eugeen Hoekstra is vrijwilliger op de redactie van Noordkop Centraal, met de specialisaties politiek en zorg. Eugeen schrijft ook geregeld columns en ondervraagt politici in het TV programma De Bank.Geef hier jouw reactie (check eerst onze huisregels):
2 antwoorden
 1. Muntje
  Muntje zegt:

  Bouwen voor onze duizenden woningzoekenden in N.H., dan eventueel maar iets meer stikstof in de vele natuurgebieden in onze provincie. Moedeloos wordt je van de milleu vraagstukken.

 2. Johan de Vet
  Johan de Vet zegt:

  Het enige dat helpt om de stikstofproblemen op te lossen is het aantal ambtenaren omlaag te brengen en het stoppen met subsidieren van het maatschappelijk middenveld.
  Nederland is het enige land ter wereld met dit probleem.

Reacties zijn gesloten.