Seniorenpartij gunt Groot tijd

SCHAGEN – De Seniorenpartij in Schagen neemt voorlopig nog geen besluit over de positie van hun raadslid André Groot. 

Groot was beoogd wethouder voor de Seniorenpartij, maar door privéschulden was dat onmogelijk. “Iemand in de schuldsanering kan geen wethouder worden”, vertelt fractievoorzitter Perry Vriend. 

Groot had wel op de functie gerekend. In een paginagroot artikel in het Noordhollands Dagblad haalt hij flink uit naar zijn partij. “Ze hebben me van tien hoog laten vallen”, laat Groot in het artikel weten. 

Voor Ton Schouten, voorzitter van de Seniorenpartij, is het artikel geen aanleiding om Groot uit de fractie te zetten. “Wij hebben geprobeerd het klein te houden, maar hij heeft zelf de publiciteit gezocht”, zegt Schouten. 

Volgens Schouten heeft Groot veel voor de partij betekend. “Wij hebben hem hoog zitten, als raadslid en mens”, aldus Schouten. Hij wil dat eerst de rust terugkeert, ook bij André Groot, om daarna met hem in gesprek te gaan.

Zie ook: Groot teleurgesteld in Seniorenpartij

(Foto: raadzaamschagen.nl)

Delen is leuk
Ed van Oerle is hoofdredacteur en algemeen manager van Noordkop Centraal. Iets delen? Mail naar redactie@noordkopcentraal.nl.Reageer op dit artikel
4 antwoorden
 1. Gerda
  Gerda zegt:

  Dat kan ik mij goed voorstellen, als je zulke privéproblemen hebt ben je niet in staat om een goed raadslid te zijn. En dat zijn omgeving ook niet eerlijk durft te zijn is geen goede zaak voor de kiezers en Schagen.

  Beantwoorden
 2. Kiezersbedrog
  Kiezersbedrog zegt:

  De seniorenpartij heeft Groot wel op een hoge plaatst op de kandidatenlijst gezet.
  De zaak klein houden, dus binnenskamers is kiezersbedrog. Ik heb al weer spijt dat ik op se seniorenpartij heb gestemd als senior.

  Beantwoorden
 3. Jan
  Jan zegt:

  Ik vraag mij trouwens af waar Perry Vriend de wijsheid vandaan haalt dat iemand die in de schuldsanering zit geen wethouder kan worden. Is dat een misdaad?

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef hier jouw reactie: