Groot teleurgesteld in Seniorenpartij

SCHAGEN – Oud-wethouder en ondernemer André Groot reageert in een artikel in het Noordhollands Dagblad teleurgesteld op de voordracht van Cor Quint als wethouder voor de Seniorenpartij. 

Groot leek voor de zijn partij een belangrijke kandidaat voor het wethouderschap. Dat hij het toch niet wordt heeft volgens de oud-wethouder te maken met verhalen over privéschulden aan een Schager ondernemer die hij heeft. 

Groot kan die leningen niet terugbetalen omdat hij naar eigen zeggen slachtoffer werd van crypto-oplichting door een Engelse beleggingsbank. Er zou € 400.000,- zoek zijn. 

In het interview vertelt Groot openhartig over zijn partij. „Die kiest voor de macht van het regeren, omdat CDA en Jess Lokaal tijdens de informatiebesprekingen te kennen gaven dat zij wel een coalitie wilden aangaan met onze partij, maar niet met mij als wethouder”. 

Volgens Groot wisten meerdere leden van de partij van zijn financiële problemen, maar werd dat gezien als een privézaak. Groot kiest er nu zelf voor om via de krant openheid van zaken te geven. “Dit had iedereen kunnen overkomen en ik heb niks te verbergen”, vertelt hij. 

Groot wil verder gaan als raadslid voor de Seniorenpartij. Hij was afgelopen dinsdag echter niet aanwezig. “De wond moet helen, want dit doet heel veel pijn”, vertelt Groot. 

Delen is leuk
Ed van Oerle is hoofdredacteur en algemeen manager van Noordkop Centraal. Iets delen? Mail naar redactie@noordkopcentraal.nl.Reageer op dit artikel
2 antwoorden
  1. Maria
    Maria zegt:

    Een wijs besluit. Als je zo met geld gokt ben je niet geschikt als wethouder en met zulke grote schulden ben je ook nog eens kwetsbaar als bestuurder.

    Beantwoorden

Trackbacks & Pingbacks

  1. […] Zie ook: Groot teleurgesteld in Seniorenpartij […]

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef hier jouw reactie: