Schagen United laat Wieringermeer ontsnappen

SCHAGEN – Het werd zaterdagmiddag op sportpark Groenoord aan de Schager Wilgenlaan 2-2 tussen de zaterdagviedeklassers Schagen United en Wieringermeer. Daarmee kwamen de Slootdorpers goed weg. 

Dat althans is de mening van aanvaller Thijs Boersma van Wieringermeer, die ontbrak in de opstelling van de gasten. “Wij misten acht spelers, onder wie Ko Kempeneers, Sander Veenstra, keeper Robert Schoen en ikzelf”, verklaart Boersma na afloop.

“Wieringermeer mag ondanks dat  z’n handen dichtknijpen met het gelijkspel. Schagen United had zeker twee penalty’s moeten krijgen.” Opmerkelijk eerlijke teksten van Boersma, goed voor meer dan honderd doelpunten voor Wieringermeer.

Schagen United kwam op 1-0 na een door Wieringermeer – sportief – teruggegeven bal. De Slootdorpers hadden maar weinig waardering voor die United-actie. Boersma, opnieuw: “Maar de overige tien lieten ons daarna wel de 1-1 maken.” Die 1-1 staat op naam van Kevin de Bruin.

Vervolgens kwam United op voorsprong: 2-1. Ruben Meijer zorgde uiteindelijk voor de 2-2 eindstand. Schagen United voelde zich tekort gedaan met de remise. “Maar zij waren enorm gemotiveerd en daar stelden we te weinig tegenover. We speelden onder ons kunnen en zaten niet in de wedstrijd. Gauw vergeten”, vertelt United-coach Pieter Reijne.

Voor United doelpuntte Kevin van Benten twee keer.

Avatar foto
Sjaak Euser is al 30 jaar als vrijwilliger betrokken bij Noordkop Centraal. Zijn specialisatie is sport. Sjaak maakt ook eens per maand een editie van het TV programma De Bank.Reageer op dit artikel
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef hier jouw reactie: