Schagen ontving 92 WOO-verzoeken

SCHAGEN – Slechts 20 procent van de gemeenten en waterschappen, die vorig jaar de WOO niet goed uitvoerden, heeft het afgelopen jaar zijn leven gebeterd. Bij een even grote groep gaat het nog steeds zeer slecht. Dat blijkt uit onderzoek van expertisecentrum SPOON.

Het aantal WOO verzoeken dat de gemeente Schagen vanaf mei 2022 tot nu toe heeft gekregen is 92. Hiervan zijn 12 van bedrijven, 2 van media en de overige van inwoners.

Woordvoerder Marja Janssen zegt dat goed wordt gelet op het halen van de wettelijke termijnen. “We voldoen voor het grootste gedeelte aan deze wettelijke termijnen. De kortste verwerkingstijd voor een WOO verzoek is één dag geweest. De langste tijd is 254 dagen. Dit gaat om een verzoek dat nog open staat.”

Op 1 mei 2022 is de Wet Open Overheid (Woo) ingegaan. De WOO vervangt de Wet Openbaarheid van Bestuur (WOB). Het uitgangspunt hierbij is dat alle overheidsinformatie openbaar is, tenzij er een reden is waarom dat niet kan.

 

Avatar foto
Eugeen Hoekstra is vrijwilliger op de redactie van Noordkop Centraal, met de specialisaties politiek en zorg. Eugeen schrijft ook geregeld columns en ondervraagt politici in het TV programma De Bank.Geef hier jouw reactie (check eerst onze huisregels):
2 antwoorden
 1. Bas
  Bas zegt:

  En al die verzoeken zijn een bak werk om uit te laten voeren, kost een hoop tijd en moeite die ook aan nuttige dingen besteed kan worden. Vaak wordt met de resultaten toch geen reet gedaan.. beetje werkverschaffing. Ze zouden best kritischer mogen zijn op waarom dingen worden opgevraagd

  Beantwoorden
  • Martin Van De Wardt
   Martin Van De Wardt zegt:

   Het kan ook simpeler hoor, maak dingen gewoon openbaar.. Ik heb gewoon gevraagd om de werkinstructie van mensen aan de telefoon bij UWV, daar werd toch een partij moeilijk over gedaan….

   Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef hier jouw reactie (check eerst onze huisregels):