Schagen maakt haast met woningen Oekraïners

SCHAGEN – De gemeente maakt gebruik van de ‘Crisis- en herstelwet’ om haast te maken met woningbouw in het tussengebied Tuitjenhorn-Warmenhuizen. 

Er moeten in het genoemde gebied voor de duur van 20 jaar 120 woningen worden gebouwd voor onder meer de huisvesting van vluchtelingen uit de Oekraïne

Het voordeel van de versnelde procedure is dat dat er geen milieueffectrapportage opgesteld moet worden en de raad een Verklaring van geen bedenking kan afgegeven.

Voor de nog in te dienen aanvraag voor de omgevingsvergunning is een milieu-beoordeling nodig. Nu al blijkt dat er geen significante nadelige gevolgen zijn voor het milieu en dat een milieueffectbeoordelingsrapport of een  milieueffectrapport niet nodig is.

De gemeenteraad hoeft alleen nog een ‘Verklaring van geen bedenking’ af te geven.

Avatar foto
Eugeen Hoekstra is vrijwilliger op de redactie van Noordkop Centraal, met de specialisaties politiek en zorg. Eugeen schrijft ook geregeld columns en ondervraagt politici in het TV programma De Bank.Reageer op dit artikel
4 antwoorden
 1. Rob
  Rob zegt:

  Worden er misschien ook wat huizen voor mn kinderen gebouwd? Zou wel zo prettig zijn, hebben die ook weer een beetje toekomst perspectief.

  Beantwoorden
  • Dirk
   Dirk zegt:

   Rob, heb je pech.
   We gaan Nijmegen achterna 21 jaar wachten als Nederlander. Als asiel/gelukzoeker kom je daar alleen direct in aanmerking voor een woning. Dus je kinderen maar via de Balkanroute oid opnieuw invoeren. Veel succes.

   Beantwoorden
 2. Natuurlijk Schagen
  Natuurlijk Schagen zegt:

  De crisis en herstel wet gaat op in de Omgevingswet. Deze gast nog dit jaar van start. Ik snap niet waarom die huizen en tijdelijk en onder de crisis en herstelwet moeten vallen.
  Dat bouwen voor Oekraïneers is nodig in Oekraïne. Hier kunnen gewoon normale huizen komen.
  Het verkorten van procedures is een foute keuze. Het geeft geen goede mogelijkheden voor inpassing van deze huisjes.

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef hier jouw reactie: