Schagen doet mee aan bomenactie

SCHAGEN – De campagne ‘Meer Bomen Nu’ is voor het derde jaar van start gegaan. De provincie Noord-Holland en de gemeente Schagen doen mee. 

Donderdag werd de Bomenplanner gelanceerd, waar iedereen op het online platform aan kan geven bomen te oogsten die gratis opgehaald kunnen worden door anderen. 

Gedeputeerde Esther Rommel zette woensdag in Doorn haar handtekening onder het doel om in Noord-Holland 150.000 bomen en struiken te verplanten. De gemeente Schagen heeft verklaard komende winter 15.000 bomen te willen verplanten. 

Meer Bomen Nu verhuist jonge bomen en struiken van kansarme naar kansrijke plekken: een berk die op de hei niet gewenst is, wil een boer graag planten. Een lijsterbes te dicht bij het pad, is gewenst in een nieuw voedselbos.

Avatar foto
Sanne de Weger heeft de School voor de Journalistiek gevolgd. Na een aantal jaar op verschillende redacties te hebben gewerkt voelt Sanne zich sinds 2010 thuis op de redactie van Noordkop Centraal. Iets delen met Sanne? Stuur het naar sanne.deweger@noordkopcentraal.nlReageer op dit artikel
1 antwoord
 1. Natuurlijk Schagen
  Natuurlijk Schagen zegt:

  Tussen de apotheek (gebouw Hoep-zuid) en het Schip zijn veel heel mooie bomen weggehaald. Komen deze mooie bomen nu ook weer terug.
  Als de overheid niet eens in staat is om mooie bomen te behouden (onderhoud) dan heeft het weinig zin de burgers van Schagen aan te sporen meer te doen voor bomen.
  Zo ook in de wijk Hoep-Zuid zijn al heel veel bomen weggehaald zonder dat deze in aantal zijn terug gekomen.

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef hier jouw reactie: