Rekenniveau Hollands Kroon laagste van NH

HOLLANDS KROON – Het rekenniveau van basisscholieren in Hollands Kroon is het laagste van Noord-Holland en is de afgelopen vijf jaar bovendien gedaald. Dat blijkt uit cijfers van de Dienst Uitvoering Onderwijs.

Van de 493 kinderen die vorig jaar de eindtoets van de basisschool deden haalde 34,5 procent het streefniveau. Zij kunnen cijfers afronden en breuken op een getallenlijn zetten en ze begrijpen de relatie tussen een decimaal getal en een breuk. Landelijk haalt 45,1 procent van alle achtstegroepers dat niveau.In Noord-Holland ligt het gemiddelde op 46,5 procent.

Op de middelbare school gaat het beter. Vmbo’ers haalden gemiddeld een 6,5 voor wiskunde, tegen een 6,3 landelijk. Havisten in Hollands Kroon kwamen gemiddeld tot een 6,7 voor wiskunde A en een 5,9 voor wiskunde B. Landelijk was het gemiddelde bij allebei een 6,5.

Vwo-leerlingen kwamen tot een 7,2 gemiddeld voor wiskunde A (landelijk gemiddelde: 7,0) en een 7,1 voor de exactere wiskunde B (landelijk gemiddelde: 6,7).

Dit jaar heet de eindtoets doorstroomtoets. De resultaten worden later dit jaar bekendgemaakt.

Avatar foto
Eugeen Hoekstra is vrijwilliger op de redactie van Noordkop Centraal, met de specialisaties politiek en zorg. Eugeen schrijft ook geregeld columns en ondervraagt politici in het TV programma De Bank.Geef hier jouw reactie (check eerst onze huisregels):
6 antwoorden
 1. J
  J zegt:

  Lerarentekort en instroom van kinderen van vreemdelingen die het niveau oplaag halen en alle aandacht naar zich toe trekken.

  • Harry
   Harry zegt:

   Nee ophitser. Er zijn speciale leerkrachten voor deze leerlingen, vooral oud-leerkrachten die weer terugkomen.

    • Harry
     Harry zegt:

     Blijkbaar zaten ze daar niet om te springen. Het is nogal wat om je pensioen te onderbreken. Zou jij dat doen?

   • Nikki
    Nikki zegt:

    Sorry hoor, maar daar komt niemand voor. Er is gewoon geen tijd en aandacht meer hiervoor. Plus alles gaat digitaal qua rekenen

Reacties zijn gesloten.