Regiogemeenten in gesprek over Spreidingswet

NOORDKOP – De gemeenten Schagen, Hollands Kroon, Den Helder en Texel gaan op vrijdag 9 februari voor het eerst met elkaar in gesprek over de uitvoering van de Spreidingswet in de Kop van Noord-Holland.

De Spreidingswet heeft bepaald dat de gemeente Schagen 276 asielzoekers moet opvangen, Hollands Kroon 279, Den Helder 257 en Texel 82. De vier gemeenten kunnen onderling afspraken maken over hoe zij daar invulling aan geven. Zo kunnen gemeenten een ‘uitruil’ doen tussen asielzoekers en statushouders.

Het overleg op 9 februari is verkennend van aard. Dat betekent dat er nog geen beslissingen worden genomen. Vóór de zomer moet er een regionaal plan liggen, waarin staat hoe de regio invulling denkt te geven aan de Spreidingswet. Uiterlijk op 1 november 2024 moet de commissaris van de Koning verslag uitbrengen aan de staatssecretaris over de afspraken die de provincie met de gemeenten heeft gemaakt.

Avatar foto
Lianne Snel is sinds maart 2023 werkzaam als onderzoeksjournalist voor zowel Regio Noordkop als Noordkop Centraal. Zij is bereikbaar via lianne@regionoordkop.nl.Geef hier jouw reactie (check eerst onze huisregels):
5 antwoorden
  1. Famer army force
    Famer army force zegt:

    Met z.n alle op de trekker en plat rijden die opvang rommel geen woestijn ratten welkom in schagen

Reacties zijn gesloten.