Regenval zorgt voor problemen in Schagen

SCHAGEN – Inwoners van de gemeente Schagen hebben de afgelopen weken veel wateroverlast ondervonden door de hevige regenval.

Op de Facebookpagina ‘Je bent Schagenees als’ meldt een bewoonster van de wijk Groeneweg dat bij een regenbui het water in haar toilet omhoog komt. Op dat moment kan ook het water van de wasmachine niet meer weg. Onder het bericht reageren bewoners van de Kastanjestraat en Populierenlaan dat ze ook problemen hebben als het regent.

Een bewoner van de Zeeweg in Callantsoog had een paar weken geleden veel wateroverlast in het onderste gedeelte van zijn huis. Op de website van Noordkop Centraal reageerde een bewoner van de Waldervaart dat ook bewoners in die wijk last hebben van het hoge grondwaterpeil. Ook de bloembollenkwekers hebben last van de hevige regenval. Omdat het land te nat is, kunnen tulpenbollen nog niet geplant worden. Zie ook: Tulpenbollen voorlopig in de schuur (video) Wateroverlast in Callantsoog (video)

 

Avatar foto
Kees Bakker is fulltime verslaggever/redacteur bij Noordkop Centraal. Iets delen met Kees? Stuur een mail naar kees.bakker@noordkopcentraal.nl



Geef hier jouw reactie (check eerst onze huisregels):