Wateroverlast in Callantsoog (video)

CALLANTSOOG – De hevige regenval van de afgelopen weken zorgt voor wateroverlast, zo ook in Callantsoog.

Axel Dil, woonachtig aan de Zeeweg in Callantsoog, ondervond de afgelopen dagen veel last van de hoge grondwaterstand die door de hevige regenval van afgelopen weken is ontstaan. De  benedenruimte van Dil zijn woning stond deels onder water.  “Na het opstaan stonden we met onze voeten in het water. We hebben veel schade door het water dat optrekt in de muren”

Dil vraagt zich af wie er verantwoordelijk is voor de schade die is ontstaan door het water. Hij nam daarom contact op met de gemeente Schagen en het Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier(HHNK). “Ze wijzen allebei naar elkaar. Dan krijg je te maken met een bal die heen en weer gegooid wordt.”

Een woordvoerder van de gemeente Schagen zegt op basis van de informatie die ze nu hebben, geen uitspraken te kunnen doen over deze specifieke situatie. Marko Cortel, woordvoerder van HHNK, geeft ook aan dat hij niet op de hoogte is van de situatie, maar hij denkt dat beide partijen niets aan de schade kunnen doen. In een reactie zegt Dil dat het hem niet uitmaakt wie er verantwoordelijk is. “Ik wil graag weten hoe ik deze wateroverlast in de toekomst tegen kan gaan.”

 

 

 

 

 

Avatar foto
Kees Bakker is fulltime verslaggever/redacteur bij Noordkop Centraal. Iets delen met Kees? Stuur een mail naar kees.bakker@noordkopcentraal.nlReageer op dit artikel
3 antwoorden
 1. AH
  AH zegt:

  PS in verleden zijn overstort drempels van riool op oppervlakte water ook nog eens verhoogd en daarmee zet je dus nog meer druk op het oude te kleine riool en kan het oppervlaktewater dat te hoog staat dus ook niet adequaat worden afgevoerd en vraag me af of de overstort nu wel is open gezet want dat is al vaker niet gebeurt zo leert de geschiedenis en blijkbaar is de pomp capaciteit ook te klein en niet berekend op het afkoppelen van hemelwater wat ze zo graag willen .

 2. AH
  AH zegt:

  Een te klein riool en te hoge grondwaterstand gemeente Schagen en het Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier(HHNK) zijn beiden schuldig het is belachelijk hoe hoog het grondwater staat en de gemeente het riool niet aanpakt en niet vergroot het is al tientallen jaren bekend maar ze willen beiden niets doen ze verstoppen zich achter het klimaat maar dat is het probleem helemaal niet het draait alleen maar om geld dat verkeerd word gelabeld en het geld uitgegeven aan het relinen lees nieuw binnenbandje in het oude riool is weggegooid geld gemeente heeft geen upgrade gedaan maar de oude dimensie van het riool laten voort bestaan .
  De burger zit met schade en gaat naar verzekeraar en de burgers krijgen in de toekomst te maken met premie stijging als gevolg van de schades .
  Dit allemaal omdat beide partijen alleen maar kijken naar uitbreiding aansluitingen en de extra inkomsten en dus daarmee de problemen veroorzaken.

Reacties zijn gesloten.