Tulpenbollen voorlopig in de schuur (video)

SINT MAARTENSVLOTBRUG – De hevige regenval van de afgelopen weken zorgt ervoor dat de tulpenbollen voorlopig in de schuur staan.

Bloembollenkweker Nico Blokker uit Sint Maartensvlotbrug begint normaal gesproken begin november met het planten van tulpenbollen. “Het is wachten tot het droog wordt. De aankomende week kunnen we nog niet beginnen, maar ik hoop dat we daarna kunnen gaan starten met planten.”

De bloembollenkweker denkt dat het later planten van de tulpenbollen niet veel schade zal aanrichten. “De tulpenbollen moeten ongeveer 16 weken in de grond zitten. Dat moet wel lukken. Alleen als we in januari planten dan krijgen ze minder groei. Ik ga ervan uit dat de tulpenbollen dan allemaal geplant zijn. Uiteindelijk weten we pas in de zomer of we schade hebben, maar dat hangt van veel factoren af.”

Blokker zit tijdens de regenachtige dagen niet stil. “Op het land zijn we geultjes aan het scheppen, we controleren of alle pompen werken en we kijken of de drainagebuizen goed doorlopen.” In de schuur is de bloembollenkweker ook druk bezig. “We hebben drie weken geleden amaryllisbollen gerooid. Die zijn we nu aan het klaarmaken om af te leveren. Daar hebben we momenteel genoeg werk aan.”

 

 

 

 

 

Avatar foto
Kees Bakker is fulltime verslaggever/redacteur bij Noordkop Centraal. Iets delen met Kees? Stuur een mail naar kees.bakker@noordkopcentraal.nlReageer op dit artikel