Recordaantal deelnemers Peuter4Daagse

REGIO – De Peuter4Daagse heeft dit jaar alle verwachtingen overtroffen. Meer dan 1300 jonge wandelaars uit de gemeenten Den Helder, Hollands Kroon en Schagen deden mee aan het gezellige en sportieve evenement.

Maandag 13 mei begon de peuterversie van de Avondvierdaagse in Julianadorp. Sindsdien hebben jonge wandelaars al vele kilometers afgelegd.

Dit jaar was er een bijzondere samenwerking tussen diverse kinderdagverblijven en verzorgingshuizen, waarbij ouderen een actieve rol speelden door water en fruit uit te delen aan de jonge wandelaars. Naast kinderdagverblijven hebben ook gastouders deelgenomen aan de Peuter4Daagse.

Dat er zoveel interesse was in de Peuter4Daagse, kwam ook als een verrassing voor JOGG-regisseur Jessica Glasbergen: “Tweemaal heb ik medailles bijbesteld omdat de aanmeldingen maar bleven binnenstromen.”

Wil je niets missen uit Schagen en de regio?
Avatar foto
Sanne de Weger heeft de School voor de Journalistiek gevolgd. Na een aantal jaar op verschillende redacties te hebben gewerkt voelt Sanne zich sinds 2010 thuis op de redactie van Noordkop Centraal. Iets delen met Sanne? Stuur het naar sanne.deweger@noordkopcentraal.nlGeef hier jouw reactie (check eerst onze huisregels):