Rataplan en Noppes gaan samen verder

SCHAGEN – Kringlooporganisaties RataPlan en Noppes gaan samen verder. Er wordt toegewerkt naar een fusie in 2025.

“Door de krachten als sociale ondernemingen te bundelen is er een stevigere basis voor de toekomst”, vertelt Rataplan directeur Gert-Jan Dekker.

In 2024 zal er nog niet veel veranderen voor beide partijen, behalve achter de schermen.

Beide stichtingen exploiteren samen 48 kringloopwinkels en bieden aan ruim 2.500 mensen een passende baan. Al deze medewerkers dragen hun steentje bij aan hergebruik. Zo verwerken zij wel 40 miljoen kilo aan goederen per jaar.

RataPlan en Noppes zijn beide lid van Branchevereniging Kringloop Nederland en in het bezit van het Kringloop Keurmerk.

Avatar foto
Sanne de Weger heeft de School voor de Journalistiek gevolgd. Na een aantal jaar op verschillende redacties te hebben gewerkt voelt Sanne zich sinds 2010 thuis op de redactie van Noordkop Centraal. Iets delen met Sanne? Stuur het naar sanne.deweger@noordkopcentraal.nlGeef hier jouw reactie (check eerst onze huisregels):
3 antwoorden
 1. Komerniet
  Komerniet zegt:

  Zgn. Stichting, maar prio is gewoon dikke omzet / winst draaien. Dat zie je ook in de prijzen terug.
  Uiteraard mag de winst niet bestemd zijn om het bestuur te verrijken, maar kantoorpersoneel heeft daar gewoon een goed betaalde baan met dito sec. arbeidsvoorwaarden.
  Heb soms mijn twijfels of ik mijn spulletjes daar wel moet brengen.

 2. Joke van Hulst
  Joke van Hulst zegt:

  Its all about the money

  Ordinaire kruideniertjes

  De waardevolle spullen er tussenuit halen en doorverkopen aan handelaren. De rest inmiddels te duur in de winkels zetten.

  Tja het was goed bedoeld maar uiteindelijk komt de aap uit de mouw !

  • J
   J zegt:

   Inderdaad, voor een koopje hoef je niet meer naar Rataplan te gaan. Het doel was goed maar de draaiende directeur kon zich niet meer beheersen en heeft alleen nog maar aandacht voor zoveel mogelijk verdienen. Het is een stichting die geen geld hoort te verdienen. Maar net als de Wooncompagnie komen er dollartekens in de ogen van de leiding en slaan ze voor het gemak de maatschappelijke functie over.

Reacties zijn gesloten.