Provincie wil woningbouw versnellen

SCHAGEN – Bouw ambassadeur Lex Brans van de provincie Noord-Holland wil dat knelpunten in de woningbouw sneller worden opgelost. 

Wat de bouw ambassadeur betreft is de volgende stap dat provinciale gebiedsontwikkelaars bij bepaalde projecten gaan helpen om besluiten rondom de woningbouwopgave te forceren.

Er zijn ook externe knelpunten zoals stikstof, geluid en energie die de bouwproductie parten spelen. Volgens Brans is het van belang dat er vanuit het Rijk duidelijkheid wordt verschaft over deze thema’s en wat zij betekenen voor de woningbouw.

Voor Schagen wijst hij op de wijk Muggenbrug-Zuid waar al snel gebouwd kan worden.

Avatar foto
Eugeen Hoekstra is vrijwilliger op de redactie van Noordkop Centraal, met de specialisaties politiek en zorg. Eugeen schrijft ook geregeld columns en ondervraagt politici in het TV programma De Bank.Reageer op dit artikel
2 antwoorden
 1. Snuiter
  Snuiter zegt:

  Als je nou echt alle voordelen van ons lidmaatschap aan de Europese unie op een rijtje zet, zul je zien dat we knoerthard achteruit boeren! Je kunt de Nederlandse vlag op zn kop hangen of andersom, maar ik denk dat ie ie in de fik kan!

  Beantwoorden
 2. Joost Busse
  Joost Busse zegt:

  Ow nu wel , omdat er te veel statushouders zijn.
  Onze kinderen wachten nog maar even 10 + jaar.
  Wat een gotspe ! Echt zo frustrerend dat ons land naar de klote geholpen word door het verachtelijke linkse beleid.

  Gaaf landje
  Tis een.kwestie van geduld tot heel Holland arabisch lult !

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef hier jouw reactie: