Provincie gaat wegen en fietspaden verduurzamen

SCHAGEN – Noord-Holland levert in 2022 een bijdrage van ruim € 15,7 miljoen euro aan verschillende lokale verkeersprojecten die zorgen voor betere fietspaden en veiligere wegen. 

Ook gaat de provincie gemeenten actief ondersteunen om bij wegwerkzaamheden milieuvriendelijkere materialen en machines in te zetten. 

De provincie investeert niet alleen in de eigen provinciale wegen, maar stelt jaarlijks ook een subsidiepot beschikbaar voor het verbeteren van lokale wegen en fietspaden. 

De provincie Noord-Holland stelt dit jaar ook in totaal € 750.000,- beschikbaar voor bewoners van woningen die direct langs provinciale wegen liggen. Dat geld kunnen zij gebruiken om hun aansluiting op de weg verkeersveiliger te maken.

Meer informatie over de verkeerssubsidies van de provincie Noord-Holland staat in het subsidieloket op de website van de provincie.

Avatar foto
Eugeen Hoekstra is vrijwilliger op de redactie van Noordkop Centraal, met de specialisaties politiek en zorg. Eugeen schrijft ook geregeld columns en ondervraagt politici in het TV programma De Bank.Geef hier jouw reactie (check eerst onze huisregels):