Provincie benieuwd wat weerhoudt om te reizen

SCHAGEN – De provincie Noord-Holland onderzoekt hoe de inwoners denken over de betaalbaarheid en toegankelijkheid van het vervoer.

Dit onderzoek bestaat deels uit een enquête. Ook voert de provincie uitgebreide gesprekken over het vervoer met groepen bewoners uit de verschillende regio’s in Noord-Holland.

De uitkomsten van het onderzoek wil de provincie gebruiken om te bekijken of en hoe ze belemmeringen voor het reizen kan wegnemen. “Op dit moment weten we voor Noord-Holland niet precies hoeveel mensen onvoldoende toegang hebben tot vervoer en in welke gebieden dit precies speelt”, zegt gedeputeerde Jeroen Olthof (Mobiliteit).

Toegang hebben tot vervoersmiddelen, ze kunnen gebruiken en kunnen betalen vindt de provincie belangrijk om mee te kunnen doen in de samenleving. Uit verschillende landelijke onderzoeken blijkt dat een deel van de bevolking belemmeringen ervaart, bijvoorbeeld door het gebrek aan de beschikbaarheid van vervoer, onvoldoende reisopties, de te hoge kosten of het ontbreken van de vereiste vaardigheden.

In dit onderzoek wordt in kaart gebracht waar het probleem speelt, de mensen die het treft en welke oplossingen er zijn. “Dan kunnen we handelen, want we willen dat iedereen mee kan doen in de samenleving, ” aldus Olthof.

De resultaten van het onderzoek zijn in de zomer klaar en worden daarna gedeeld met Provinciale Staten.

Wil je niets missen uit Schagen en de regio?

Publicatiedatum: 15 juni 2024
Tags:

Categorie: Nieuws
Aantal views: 356
Avatar foto
Eugeen Hoekstra is vrijwilliger op de redactie van Noordkop Centraal, met de specialisaties politiek en zorg. Eugeen schrijft ook geregeld columns en ondervraagt politici in het TV programma De Bank.Geef hier jouw reactie (check eerst onze huisregels):
4 antwoorden
 1. Frits
  Frits zegt:

  Als je wat ouder wordt dan wil je graag deur tot deur vervoer zoals de Belbus Noordkop. Daar is geen extra onderzoek voor nodig. Alleen een beetje goede wil van de gemeente Schagen.

 2. Natuurlijk Schagen
  Natuurlijk Schagen zegt:

  De reiziger is erbij gebaat zo snel mogelijk van vertrekpunt tot bestemming te komen. Dit 24 uur per dag en 7 dagen per week.
  Liefst gratis en veilig.
  Als dit gerealiseerd wordt stappen veel mensen over uit de auto maar ook van fiets, motor en bromfiets.
  Op openbaar vervoer moet je kunnen vertrouwen. Het ging fout toen alles commerceel werd. Nu zijn er te veel mensen die allen hun wensen indienen. Dat gaat dus niet maar maakt het openbaar vervoer veel te duur.
  Die enquête is helemaal niet nodig.

 3. Bas
  Bas zegt:

  Benieuwd wie ze gaan vragen en wat voor zogenaamd positief verhaal hier weer uit komt. Die onderzoeken van de provincie sluiten nooit aan op de beleving van de normale inwoner.

 4. Opa Nol
  Opa Nol zegt:

  Prijs, betrouwbaarheid, de steeds meer verdwijnende verbindingen tussen de dorpen en steden.
  Grote bussen zijn niet echt meer nodig.
  Maar kleine personenbusjes zijn prima.
  Auto rijden is voor verl mensen onbetaalbaar geworden.
  Het ov bied voor deze mensen onvoldoende bereikbaarheid.
  Daarbij zijn de prijzen ook niet mals.
  Privatisering is voor de bevolking geen feestje gebleken.

Reacties zijn gesloten.