Politiek wil verschil tussen hotel en camping

SCHAGEN – Vier politieke partijen in Schagen komen dinsdagavond met een amendement om de toeristenbelasting voor hotels en campings van elkaar los te koppelen.

Het college wil de komende jaren de toeristenbelasting verhogen met jaarlijks € 0,25 per persoon per overnachting. Daarmee zou het tarief volgend jaar op € 2,25 per persoon per overnachting komen.

JessLokaal, CDA, PvdA en de Seniorenpartij willen nu onderscheid gaan maken tussen campings en hotels. Voor campings zou het tarief volgend jaar € 2,06 moeten worden.

Volgens de vier fracties rekenen hotels en verhuurders van woningen al jaren ‘verkapt’ extra toeristenbelasting. Dat doen ze door behandelingskosten, milieuheffingen, parklasten en tax & handling fee in rekening te brengen.

Wil je niets missen uit Schagen en de regio?
Avatar foto
Ed van Oerle is hoofdredacteur en algemeen manager van Noordkop Centraal. Iets delen? Iets delen met Ed? Mail naar ed.vanoerle@noordkopcentraal.nlGeef hier jouw reactie (check eerst onze huisregels):
3 antwoorden
 1. Dirk
  Dirk zegt:

  Ik snap eigenlijk niet waarom ze het lef hebben de toeristenbelasting te verhogen. Misschien gaan ze van de opbrengst de hondenstront bij de strandopgangen, ondanks de geprezen houding van de politici, wij hebben vertrouwen in de mensen, eens opruimen of het strand eens zo af en toe schoonmaken. Ik zou daar eerst maar eens over praten in plaats van nog meer kosten berekenen voor een verblijf in deze gemeente.

  Beantwoorden
 2. J
  J zegt:

  Wat is het toch een stel kneuzen bij elkaar in de Schagense politiek. Gaan ze nu werkelijk een discussie voeren over 19 cent per dag? De meeste toeristen die hier komen blijven max 3 weken dus het gaat om 3,99 euro. Denken ze echt dat mensen op vakantie zich daar druk over maken? 1 drankje minder op het terras over 3 weken. Maak jullie eens druk over de echte problemen!

  Beantwoorden
  • Peter de J.
   Peter de J. zegt:

   Jac over kneuzen gesproken, bereken eens al die extra 19 eurocenten over alle toeristen die in onze mooie gemeente verblijven in een jaar en dan zal je verbaast zijn wat voor een bedrag daar uitkomt.

   Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef hier jouw reactie (check eerst onze huisregels):