Politiek wil korting voor aanschaf regenton

SCHAGEN – Drie fracties in de gemeenteraad van Schagen willen inwoners stimuleren een regenton aan te schaffen. 

De fracties vragen aan het college om een kortingsactie te beginnen. Wens4U, PvdA en CDA willen burgers op die manier bewust maken van de klimaatverandering die gepaard gaat met veel regen en lange droge perioden.

Verschillende gemeenten bieden hun inwoners subsidie bij aanschaf van een regenton. Schagen moet dit voorbeeld volgen vinden de drie fracties. Bij het Waterschap loopt een soortgelijke actie.

De korting wordt betaald via de rioolheffing. Hoe hoog de korting moet zijn maken de drie fracties niet duidelijk.

De gemeenteraad moet dit plan nog goedkeuren.

Avatar foto
Eugeen Hoekstra is vrijwilliger op de redactie van Noordkop Centraal, met de specialisaties politiek en zorg. Eugeen schrijft ook geregeld columns en ondervraagt politici in het TV programma De Bank.Geef hier jouw reactie (check eerst onze huisregels):
3 antwoorden
  • Simon
   Simon zegt:

   Jaloers Jac op deze salarissen, maar ik kan dit plan wel waarderen vanwege dat er minder drinkwater gebruikt kan worden wat ook met regenwater kan.

   Beantwoorden
 1. AH
  AH zegt:

  Compleet de weg kwijt er is in de gemeente schagen nog heel veel werk te verzetten en dan begin je over een regen vat zorg eerst eens voor een goed werkend riool in de juiste dimensies / vergroten dus in de gehele gemeente Schagen en dito goed werkende overstort .
  Want gemeente blijft maar aansluiten op bestaand riool om geld te innen en maakt het probleem zelf groter en schuift het ons in de schoenen.

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef hier jouw reactie (check eerst onze huisregels):