Plekken claimen voor vrijmarkt mag niet

SCHAGEN – Tijdens Koningsdag, zaterdag 27 april, is er in het centrum van Schagen een vrijmarkt. Het is vanaf 6.00 uur mogelijk om een plekje op de vrijmarkt in te nemen. 

Bepaalde plekken in het centrum zijn zeer gewild onder verkopers. Maar de gemeente is streng: “Er mogen van tevoren geen plaatsen worden gemarkeerd door lint, tape of verf. Zulke markeringen worden verwijderd op kosten van de overtreder.”

De vrijmarkt duurt tot 13.30 uur. Tijdens Koningsdag en de daaropvolgende ochtend zijn diverse wegen afgesloten voor verkeer. Tussen 5.00 en 23.00 uur zijn de Markt, Torenstraat en Nieuwstraat afgesloten voor het verkeer. 

De Gedempte Gracht en Laan zijn van 5.00 tot 14.00 uur afgesloten voor verkeer. Wie in één van deze straten woont, doet er goed aan om de auto al de avond ervoor ergens anders te parkeren.

Om 13.30 uur moet de verkoopplek opgeruimd zijn. Op de Nieuwstraat en Laan staan containers om niet verkochte spullen in te gooien.

Avatar foto
Sanne de Weger heeft de School voor de Journalistiek gevolgd. Na een aantal jaar op verschillende redacties te hebben gewerkt voelt Sanne zich sinds 2010 thuis op de redactie van Noordkop Centraal. Iets delen met Sanne? Stuur het naar sanne.deweger@noordkopcentraal.nlGeef hier jouw reactie (check eerst onze huisregels):