Petten decor in nieuwe thriller

PETTEN – Inwoners van Petten zullen hun woonplaats moeiteloos herkennen in de nieuwe thriller Euphorbia. Het boek van Patricia Bouwhuis-Ooyevaar dat woensdag uitkwam.

Niet alleen het dorp, maar ook het nabij gelegen duinmeertje heeft een prominente plek in dit boek. Daarnaast speelt een huis aan de Korfwaterweg een grote rol.

Het dorp Petten vormt het decor voor de nieuwe thriller van de schrijfster uit Heerhugowaard.

De witte, opengewerkte toren met het carillon, het plein voor de kerk, de camping komen allemaal voorbij in Euphorbia. Hierin wordt de verdwijning onderzocht van een auteur die in de jaren zestig een huis had in Stilmond, het fictieve plaatsje waarvoor Petten model heeft gestaan. Een speciale hoofdrol is weggelegd voor buurtschap Het Korfwater.

Het huis dat in het verhaal beschreven wordt, is gebaseerd op één van de villa’s aan de Korfwaterweg. Maar de grootste inspiratiebron voor dit boek ligt tussen de duinen, het meertje dat dezelfde naam draagt als de weg.

Toch zijn niet alle herkenningspunten die de lezer in Euphorbia tegenkomt tastbaar. Net als de badplaats aan de Noordzee is Stilmond ’s zomers een bruisende plek die overspoeld wordt door toeristen en badgasten. Na de zomer zijn camping en strandpaviljoen gesloten en heeft de zon plaatsgemaakt voor wind en regen. 

In tegenstelling tot de omgeving zijn alle personages in Euphorbia fictief.

Avatar foto
Bas Burlage was tot en met augustus 2022 actief op de redactie van Noordkop Centraal.Reageer op dit artikel