Personeelstekort in de zorg

SCHAGEN – De eerste aflevering van ‘Werken in de Noordkop’ gaat over personeelstekort in de zorg. We gaan langs bij De Waerden, een instelling voor mensen met een beperking. 

Marion Stuveling, strategisch HR adviseur binnen De Waerden, vertelt hoe zij al sinds 2019 bezig zijn met anticiperen op de steeds erger wordende krapte op de arbeidsmarkt.

“We maken gebruik van een flexpool, waarin vaste mensen flexibel ingezet kunnen worden door de hele organisatie.” Naast de flexpool wordt er ook gebruik gemaakt van zij-instroom en opleiding voor mensen uit andere branches.

“We zijn bezig met opleidingsbeleid, door de juiste opleidingen te bieden en mensen zo wél in de zorg te laten werken.” Ten slotte wordt er ingezet op digitalisering. 

“Door die digitalisering kunnen we processen efficiënter inrichten, zodat we met hetzelfde aantal mensen het werk kunnen blijven doen.”

Peter Piersma werkt al 28 jaar in de zorg en dat doet hij iedere dag met veel plezier. “Ik werk in de zorg omdat ik graag iets voor mensen wil doen en betekenen. Je krijgt een stukje waardering terug, van familie bijvoorbeeld.”

Lijkt het jou ook leuk om in de zorg te werken en wil je meer weten of direct solliciteren? Kijk op www.dewaerden.nl voor meer informatie. 

 

Avatar foto
Róman Luijks was in het kader van een landelijk samenwerkingsproject tussen de NOS en de lokale omroepen, namens de NOS, werkzaam bij Noordkop Centraal als algemeen verslaggever.Geef hier jouw reactie (check eerst onze huisregels):