Personeelstekort in de horeca

SCHAGEN – De tweede aflevering van ‘Werken in de Noordkop’ gaat over personeelstekort in de horeca. We gaan langs bij restaurant LEUK in Schagen. 

Eigenaar Hans Berends vertelt dat ze er alles aan doen om personeel te vinden, maar merkt dat dat steeds lastiger is. 

“We hadden bijvoorbeeld een advertentie op social media gezet voor afwassers vanaf 16 jaar, en daar krijg ik helemaal geen reactie op. Helemaal niemand.”

Dit is een groot probleem in de horeca, want als je geen afwassers hebt, dan loopt je hele zaak vast. “Als je geen schone spullen hebt, dan heb je gewoon een probleem. En dan loop je overal tegenaan.”

Berends denkt na over verschillende oplossingen, zoals betere secundaire arbeidsvoorwaarden in de vorm van het aanbieden van een sportschool abonnement aan zijn personeel. 

Ook heeft hij er al over nagedacht om arbeidsmigranten in dienst te nemen, maar liever blijft hij werken met de jeugd. “Dat past wat beter in onze stijl.”

De medewerkers van LEUK vertellen dat ze het erg naar hun zin hebben: de dagen en het menu zijn heel afwisselend. Daarnaast is het gezellig met collega’s, er is een leuke werksfeer en ook na werk doen ze leuke dingen met elkaar.

Lijkt het jou ook leuk om in de horeca te werken en wil je meer weten of direct solliciteren? Kijk op www.leukrestaurant.com of loop even binnen voor meer informatie. 

 

Avatar foto
Róman Luijks was in het kader van een landelijk samenwerkingsproject tussen de NOS en de lokale omroepen, namens de NOS, werkzaam bij Noordkop Centraal als algemeen verslaggever.Geef hier jouw reactie (check eerst onze huisregels):