Permanent wonen op vier vakantieparken

SCHAGEN – Vakantieparken Bungalowpark De Horn, Park Westerweide, ’t Geestmerambacht en Bungalowpark ’t Zijper Eilant kunnen in aanmerking komen voor permanente bewoning.

Het college van Schagen nodigt deze parken uit om een aanvraag in te dienen om de bestemming van de parken te wijzigen zodat permanente bewoning is toegestaan.

Onderdeel van de aanpak is het nagaan of onder de bezitters van de vakantiehuizen voldoende draagvlak is voor de bestemmingswijziging.

Het college heeft op 29 maart ingestemd met deze aanpak. 

Avatar foto
Eugeen Hoekstra is vrijwilliger op de redactie van Noordkop Centraal, met de specialisaties politiek en zorg. Eugeen schrijft ook geregeld columns en ondervraagt politici in het TV programma De Bank.Geef hier jouw reactie (check eerst onze huisregels):
11 antwoorden
 1. Antoinette Gonggrijp
  Antoinette Gonggrijp zegt:

  Europarc heeft mij er ook uit geknikkerd in Hoenderloo 2jr geleden. Er is nog niets met terrein gedaan. Aaaarrrrrrrggggggg
  Eerst zien dan geloven en idd na een aantal jaar heb je alles voor elkaar en verandert men het bestemmingsplan weer. Hetzelfde in Hensbroek eerst jaren toegezegd en opeens moest mijn moeder na 20 jaar eruit op hoge leeftijd.

 2. No
  No zegt:

  Ja ja en over 4 jaar wordt het weer ingetrokken. Alles wat de gemeente doet heb ik een wantrouwend gevoel bij.

 3. Robert Viset
  Robert Viset zegt:

  8 jaar geleden woonde ik op Geestmetambacht. Ik huurde zo’n twee jaar van een particulier… Totdat de gemeente Schagen ging handhaven… Een ambtenaar met een grote bewaker (pepperspray eandboeien aan z’n riem) stonden voor de deur. Of ik er direct uit wilde gaan… Gelukkig kreeg ik nog een week. Ik voelde me een crimineel. Nu woon ik bijna 8 jaar niet naar het zin in Hoorn…
  De voorspelling was toen dat alle gemeentes gingen handhaven… Ik dacht: “dat loop wel los. We halen mensen uit het Oostblok om te komen werken, die moeten toch ook wonen ..”. Blijkbaar heb ik gelijk gekregen. Gemeentes weten niet wat ze er mee aan moeten…
  Intussen ben ik er uitgeschopt…

 4. Ronald
  Ronald zegt:

  Het wijzigen van een bestemmingsplan, in deze naar permanente bewoning, kan mogelijk voor een gemeente nog wel eens een fikse schadeclaim opleveren. Immers zijn woningen voor deze woonvorm meer waard als object in deze tijd van woningtekort. Eigenaren die de woning noodgedwongen moesten verkopen en daarbij hun ‘gedoog vergunning’ niet konden handhaven lopen dus nu door deze draai, ondanks stellige handhaving in het verleden, flink schade op.

 5. Dick
  Dick zegt:

  De horn gaat dit ook niet doen want een hoop mensen uit dirkshorn hebben daar een huisje om die te verhuren in de zomermaanden en bij permanente bewoning lopen ze een hoop inkomsten mis.

 6. Adri van der Ster
  Adri van der Ster zegt:

  Ik heb al meer dan drie jaar diverse aanvragen lopen voor permanente bewoning,maar de gemeente doet er niets me en wijst steeds alles af.Dus ben benieuwd wat ze nu weer verzinnen.Alle 340 woningen op eigen grond aan de OPENBARE WEG park de Horn zijn al in handen van 340 private eigenaren.Er is Geen eigenaar meer van een Park, De bedrijfsmatige exploitatie is al in december 2003 gestopt.Ze kunnen dus zo besluiten tot permanente bewoning en hoeven geen “eigenaar van een park ” meer te benaderen voor een onderbouwing
  adri van der Ster

 7. Dirk
  Dirk zegt:

  Dit gaat Geestmerambacht zeker niet doen!
  Eigenaar Europarcs, sinds kort nog Droomparken, verkoopt en verhuurt alleen want hierin zit de winst en bij permanente bewoning komt dit stil te liggen.

Reacties zijn gesloten.