Opnieuw zoeken naar Tanja Groen

SCHAGEN – Er komt een nieuwe zoektocht naar Tanja Groen. Een team van de Vrije Universiteit van Amsterdam gaat met lijkhonden zoeken op de Strabrechtse Heide in Brabant. Dat meldt het NHD. 

Er werd al eerder in het natuurgebied gezocht. Die zoektocht leverde niets op. Toch vindt rechtspsycholoog Peter van Koppen, die het initiatief voor de nieuwe zoektocht heeft genomen, dat de heide de meest waarschijnlijke plek is waar Tanja begraven is. 

Knaben baseert zich op gesprekken die vermeend serieverkrachter Wim Smulders in de jaren 90 heeft gehad met mede-gevangene Pieter Knabben. Smulders werd door velen, waaronder misdaadverslaggever Peter R. de Vries, gezien als de mogelijke dader. 

De Vries, die eerder dit jaar werd vermoord, had 2021 uitgeroepen als het jaar van Tanja. Hij wilde duidelijkheid over wat er met de studente is gebeurd. 

Om dat doel te bereiken werd Stichting De Gouden Tip opgericht. Die stichting zamelde geld in als beloning voor de gouden tip die het mysterie rond Tanja Groen oplost. Inmiddels heeft die stichting al ruim 1,2 miljoen euro ingezameld. 

Wanneer de nieuwe zoektocht naar Tanja plaatsvindt is nog niet bekend.

Zie ook: Honderden bij stille tocht voor Tanja Groen (Video)

Avatar foto
Ed van Oerle is hoofdredacteur en algemeen manager van Noordkop Centraal. Iets delen? Iets delen met Ed? Mail naar ed.vanoerle@noordkopcentraal.nlGeef hier jouw reactie (check eerst onze huisregels):
1 antwoord

Reacties zijn gesloten.