Ons Dorp: Petten

PETTEN – In de reeks ‘Ons Dorp’ gaan we langs bij verschillende dorpsraden in Schagen om te praten over wat er leeft onder de inwoners. Wat zijn de heetste hangijzers?

In deze aflevering gaan we naar Petten, waar we met voorzitter van de dorpsraad Jaap Martin en wethouder Simco Kruijer in gesprek gaan over het tekort aan woningen in Petten.

Met name jongeren en ouderen hebben last van het woningtekort. Dit probleem is er al jaren en volgens Martin wordt dit steeds afgedaan met het argument dat er geen bouwgrond meer is in Petten. 

Martin: “Maar, waar nu de tijdelijke opvang voor de vluchtelingen is, daar zou gebouwd kunnen worden. Maar dat ligt te ver van het dorp af.”

Ook hebben we het over de bouw van Petten Plaza, die al een tijd op zich laat wachten. Martin en Kruijer zijn het erover eens dat meer winkels goed zou zijn voor het dorp. Zo lang Petten wel zijn eigen karakter behoudt. 

 

Avatar foto
Róman Luijks was in het kader van een landelijk samenwerkingsproject tussen de NOS en de lokale omroepen, namens de NOS, werkzaam bij Noordkop Centraal als algemeen verslaggever.Geef hier jouw reactie (check eerst onze huisregels):