Omgevingsplan komt ook zonder Schagen

SCHAGEN – Het gaat de gemeente Schagen niet lukken om per 1 januari 2024 een omgevingsplan te hebben, terwijl op die datum iedere gemeente er één moet hebben.

De gemeente heeft geen probleem, omdat het plan van rechtswege komt. Dit is openbaar en als het ware een tijdelijk omgevingsplan. Woordvoerder Jorien van Zoonen geeft aan dat de gemeente er niets voor hoeft te doen. Het voorlopige plan bestaat uit de huidige bestemmingsplannen en regelgeving met betrekking tot de fysieke leefomgeving.

Van Zoonen: “Daarna zal het tijdelijke deel voor 2032 worden omgezet in een definitief omgevingsplan dat helemaal voldoet aan alle eisen van de Omgevingswet. Schagen is al bezig met de voorbereidingen op deze transitie.”

In deze fase is participatie vanuit de bevolking niet aan de orde. “Pas als de gemeente aan de slag gaat om een definitief omgevingsplan te maken, zal er een formeel besluitvormingstraject worden gevolgd inclusief participatie,” aldus Van Zoonen.

Avatar foto
Eugeen Hoekstra is vrijwilliger op de redactie van Noordkop Centraal, met de specialisaties politiek en zorg. Eugeen schrijft ook geregeld columns en ondervraagt politici in het TV programma De Bank.Geef hier jouw reactie (check eerst onze huisregels):
3 antwoorden
 1. Jac
  Jac zegt:

  Schagen heeft als een van de eerste gemeenten een paraplu omgevingsplan, is dat eigenlijk niet hetzelfde? Dit vervangt als ik het goed heb gelezen de laatste bestemmingsplannen uit de gemeente , of zit ik ernaast?

 2. Achim Schmidt
  Achim Schmidt zegt:

  ‘Omgevingsplan komt ook zonder Schagen’ is evenredig met de inhoud van de tekst waaruit blijkt dat ongeacht de inspanning van gemeente Schagen er een voorlopig omgevingsplan zal komen.

 3. Roger Vermeulen
  Roger Vermeulen zegt:

  De kop van het artikel klopt helemaal niet, zoals ook blijkt uit de tekst van het artikel zelf.

Reacties zijn gesloten.