OldSkoel krijgt geld voor herstelwerkzaamheden

SCHAGEN – Het college van de gemeente Schagen wil OldSkoel € 111.337,- lenen voor noodzakelijke herstelwerkzaamheden aan onder andere het dak, de cv en de raamkozijnen. De gemeenteraad moet dit nog goedkeuren.

In september 2021 is het Feitenrelaas Verkoop schoolgebouw OldSkoel met adviezen en aanbevelingen door onderzoekers aan de raad aangeboden. Er was onduidelijkheid over de gevolgde verkoopprocedure.

In de tussentijd is er overleg gevoerd tussen de dorpsraad en de Stichting OldSkoel, met actieve ondersteuning van de burgemeester, over het dispuut tussen partijen. Partijen in het dorp hebben de burgemeester laten weten voldoende goed gevoel te hebben om in gezamenlijkheid verder op te trekken.

Het oude schoolgebouw krijgt geen woonbestemming. OldSkoel mag de beoogde koers vervolgen om de ‘Culturele Ontmoetingsplek’ voor Burgerbrug e.o. te blijven. 

Avatar foto
Eugeen Hoekstra is vrijwilliger op de redactie van Noordkop Centraal, met de specialisaties politiek en zorg. Eugeen schrijft ook geregeld columns en ondervraagt politici in het TV programma De Bank.Geef hier jouw reactie (check eerst onze huisregels):