OFS boos op Connexxion over Kustbus

SCHAGEN – De Ondernemers Federatie Schagen (OFS) heeft een brief op poten naar de provincie gestuurd over beperking van de route van de Kustbus. 

De Kustbus is een gratis busverbinding tussen Petten en Den Helder, die wordt betaald door ondernemers, de provincie en de gemeenten Schagen en Den Helder.

De bus mag echter dit jaar niet rijden tot Huisduinen. Connexxion heeft voor het traject Station Den Helder naar Huisduinen een concessie gekregen en wil niet dat op dat deel andere bussen gaan rijden.

Hierdoor moeten toeristen die vanuit Callantsoog of Petten naar Huisduinen en Fort Kijkduin willen, eerst naar Station Den Helder. Daar moeten ze dan overstappen op de bus van Connexxion.

“Wij betreuren dit ten zeerste en leggen ons er ook niet bij neer”, schrijft de OFS. Een vergelijkbare brief zou ook door de gemeenten Schagen en Den Helder naar de provincie zijn gestuurd.

De OFS wil dat de provincie in gesprek gaat met alle partijen om een oplossing te vinden.

Avatar foto
Ed van Oerle is hoofdredacteur en algemeen manager van Noordkop Centraal. Iets delen? Iets delen met Ed? Mail naar ed.vanoerle@noordkopcentraal.nlGeef hier jouw reactie (check eerst onze huisregels):
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef hier jouw reactie (check eerst onze huisregels):