NRG en Curium tekenen meerjarig contract

PETTEN – NRG en Curium hebben een meerjarig contract getekend voor de productie van medische isotopen in Petten.

De medische isotopen worden gebruikt in de nucleaire geneeskunde voor het diagnosticeren van levensbedreigende ziekten, zoals hart- en vaatziekten, long- en hersenaandoeningen en kanker.

“Door deze hernieuwde samenwerking kunnen 30.000 patiënten per dag blijven rekenen op de productiecapaciteit voor nucleaire geneeskunde in Petten”, schrijven de twee bedrijven in een persbericht.

Zowel NRG als Curium zijn marktleiders en dus belangrijke schakels in de toelevering van medische isotopen. NRG gebruikt de Hoge Flux Reactor in Petten om de isotopen te produceren, die Curium vervolgens gebruikt voor haar nucleaire geneeskunde producten ten bate van de patiënten.

Vinod Ramnandal, CCO NRG PALLAS: “Met deze hernieuwde samenwerking zetten we een grote stap om aan de aanhoudende vraag te voldoen en bevestigen we ons blijvende partnerschap. Dit is ook bijzonder goed nieuws voor de artsen en patiënten die de isotopen nodig hebben.”

Frank de Lange, algemeen directeur Curium Nederland, merkt op: “Deze meerjarige overeenkomst bevestigt onze betrokkenheid bij artsen en patiënten wereldwijd, voortbouwend op onze staat van dienst in de nucleaire geneeskunde.”

(Foto: Aangeleverd)

Avatar foto
Ed van Oerle is hoofdredacteur en algemeen manager van Noordkop Centraal. Iets delen? Mail naar redactie@noordkopcentraal.nl.Reageer op dit artikel
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef hier jouw reactie: