Noordkoppers duurder uit met energie

SCHAGEN  – De gestegen energiekosten hakken er behoorlijk in bij de inwoners van de gemeente Schagen. Op basis van CBS-gegevens zijn huishoudens hier gemiddeld 20% van hun inkomen kwijt aan de energierekening. 

Na betaling van de energierekening houden zij nog € 2.321,- per maand over.

Huishoudens in Noord-Holland zijn gemiddeld 16.1% van hun inkomen kwijt aan de energierekening. Na betaling van de energierekening houden zij nog € 2.497,- per maand over. Dit is € 176,- meer dan de huishoudens in de Noordkop.

Zo houden de huishoudens in Hollands Kroon € 2.184,- per maand over en in Den Helder € 1.831,- per maand.

Groningers zijn het duurst uit. Zij zijn gemiddeld 23.6% van hun inkomen kwijt aan de energierekening en houden per maand € 1.828,- over.

Avatar foto
Eugeen Hoekstra is vrijwilliger op de redactie van Noordkop Centraal, met de specialisaties politiek en zorg. Eugeen schrijft ook geregeld columns en ondervraagt politici in het TV programma De Bank.Reageer op dit artikel
4 antwoorden
 1. Natuurlijk Schagen
  Natuurlijk Schagen zegt:

  Ik mis de regie van de gemeente Schagen. Ik vind alles veel te slap en onsamenhangend. Kijk dat er iets moet gebeuren op het vlak van energie is duidelijk. Van de gemeente zelf heb ik nog maar weinig gezien op het vlak van uitvoering.
  Waar wil de gemeente heen om het goedkoper te maken voor haar inwoners. Als er mogelijk alsnog een richting komt hebben de huidige investeringen mogelijk geen zin en wordt het beleid van de gemeente slecht uitvoerbaar. Een ieder moet zijn investering herzien of opnieuw investeren. Nu dat is duur.

  Beantwoorden
 2. Jac
  Jac zegt:

  Dit kabinet zorgt ervoor dat je net niet genoeg hebt om te leven en net iets teveel om dood te gaan. Een bom op Den Haag zou een hoop oplossen.

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef hier jouw reactie: