Noordkop zet koers uit voor sociaal domein

NOORDKOP – De gemeenten Den Helder, Hollands Kroon, Schagen en Texel hebben de Regiovisie Sociaal Domein Kop van Noord-Holland 2024-2029 vastgesteld.

In de Regiovisie omschrijven de vier gemeenten acht ambities die de koers vormen voor alles wat de gemeenten samen met de partners in het Sociaal Domein de komende jaren gaan doen.

De visie is tot stand gekomen samen met gemeentelijke adviesraden voor het Sociaal Domein en de partners op het gebied van welzijn, gezondheid, onderwijs, veiligheid en zorgaanbieders.

In de Regiovisie staat onder andere hoe de gemeenten hulp en ondersteuning die nodig is nog beter gaan organiseren, beschikbaar houden en verbeteren. Ook gaat de visie over leefbaarheid en hoe iedereen mee kan blijven doen in de maatschappij.

De gemeenten gaan ook intensiever samenwerken. Door te investeren in het voorkomen of vroegtijdig verhelpen van problemen wordt voor een deel van de inwoners voorkomen dat zij gebruik moeten gaan maken van zwaardere zorg.

Het geld dat de gemeenten daarmee besparen, gaan ze gebruiken voor het verder verbeteren van hulp en ondersteuning.

Avatar foto
Ed van Oerle is hoofdredacteur en algemeen manager van Noordkop Centraal. Iets delen? Iets delen met Ed? Mail naar ed.vanoerle@noordkopcentraal.nlGeef hier jouw reactie (check eerst onze huisregels):
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef hier jouw reactie (check eerst onze huisregels):