Noordkop in ‘spiraal van verschraling’

SCHAGEN – In de rij regio’s die genoemd worden als plattelandsgebied waar een spiraal van verschraling aan de gang is, wordt ook de Kop van Noord-Holland genoemd. 

Drie adviesraden hebben onlangs verslag gedaan van achterstanden op het platteland in tegenstelling tot de Randstad waar volop voorzieningen aanwezig zijn. 

Graadmeter in het onderzoek was ‘brede welvaart’, dat is alles wat mensen belangrijk vinden in het leven. Basisscholen en winkels die sluiten, huisartspraktijken die verdwijnen, bushaltes die worden opgeheven, allemaal voorbeelden van verschraling van die brede welvaart.

Minister Bruins Slot van Binnenlandse Zaken komt later dit jaar met een reactie.

Avatar foto
Eugeen Hoekstra is vrijwilliger op de redactie van Noordkop Centraal, met de specialisaties politiek en zorg. Eugeen schrijft ook geregeld columns en ondervraagt politici in het TV programma De Bank.Geef hier jouw reactie (check eerst onze huisregels):
1 antwoord
  1. Snuiter
    Snuiter zegt:

    Een gevolg van fuseren? De kleintjes worden op een hoop geveegd bij de groten en delven het onderspit! De pot is al uitgedeeld voor dat de kleine dorpjes de kans krijgen!

Reacties zijn gesloten.