Nog geen ‘Global Goals’ in Schagen

SCHAGEN – De gemeente Schagen gaat zich nog niet aansluiten bij Global Goals. Een motie van het CDA hiervoor werd na een kort debat teruggetrokken. 

Global Goals is een duurzaamheidsagenda waarbij economische, ecologische en sociale waarden in balans zijn. Het gaat om totaal 17 doelstellingen die al in 2015 door de Verenigde Naties zijn aangenomen.

Volgens het CDA is ieders bijdrage nodig om de doelen te behalen, ook die van de gemeente Schagen. Daarom vraagt het CDA de gemeenteraad in de motie om aansluiting bij de VNG campagne ‘Gemeenten4GlobalGoals’.

De raad vond de motie wel sympathiek, maar er waren ook bedenkingen. Wens4u en GroenLinks willen eerst de gevolgen zien. Volgens JESSLokaal heeft de gemeente al veel projecten. op een extra praatgroep zit Lars Dignum van JESSLokaal niet te wachten. “Voor de buhne”, zei Jur Perton van de VVD.

Van een praatgroep is volgens initiatiefnemer Co Wiskerke geen sprake. “Het gaat vooral om zichtbaarheid. Dat wij laten zien wat wij al doen”, zei Wiskerke.

Merieke Bredewold kwam met een voorstel om de Global Goals eerst in een oordeelsvormende vergadering te bespreken. Co Wiskerke trok daarop zijn motie in.

Avatar foto
Ed van Oerle is hoofdredacteur en algemeen manager van Noordkop Centraal. Iets delen? Iets delen met Ed? Mail naar ed.vanoerle@noordkopcentraal.nlGeef hier jouw reactie (check eerst onze huisregels):
2 antwoorden
  1. Global Goals Alkmaar
    Global Goals Alkmaar zegt:

    Jammer! Het is een mooie manier om groen en sociaal te denken en te doen. Bewoners, scholen, bedrijven denken graag mee met gemeentebeleid als het brede thema’s zijn zoals mobiliteit, klimaat en participatie. Dat hoef je als gemeente niet zelf te doen. In Alkmaar werkt het!

Reacties zijn gesloten.